Bo’s autobio


Ik ben in Spanje geboren. Mijn vader is een Spanjaard. Hij woont op het eiland Mallorca.
Mijn moeder is een rasechte Amsterdamse. Ze nam me mee naar Nederland toen ik anderhalf was. De eerste jaren zorgde ze samen met mijn oma en grootvader voor me. Als ik aan mijn oma denk, word ik nog warm vanbinnen. Ze haalde me elke dag op van school. We aten boterhammen met pindakaas en dronken karnemelk.
We snoepten zoute griotten en after eight.
Toen ik 6 was, hertrouwde mijn moeder. We gingen in Muiden en later in Muiderberg wonen.  Ons gezin werd uitgebreid met twee zusjes: Myrthe en Eva.   
 

Oude foto van Bo Buijs
1972, met de poezen Jeanet en Antoinet.

 

Ik was een dromerig kind. Samen met buurhond Nina zwierf ik vaak over het strandje van Muiderberg. Op mijn kamer tekende ik of schreef ik verhalen. Ik wilde leeuwentemmer worden. Of kinderboekenschrijfster. En illustratrice. En beroepsreizigster. In mijn verhalen was ik dat allemaal al. Dat is het leuke van verhalen bedenken.

Toen ik moeder werd, gingen we in Weesp wonen. Daar woon ik nog steeds. Ik had een heleboel beroepen: lerares basisonderwijs, schrijfster van Onderweg naar Morgen en Goede Tijden Slechte Tijden, zandsculptuurder en gids in het Muiderslot. Zo af en toe schreef ik een verhaal. Een meisje op school zei: ‘Juf, ik vind die verhalen wel geinig. Kun je er niet meer maken?’ Mijn eigen kinderen, Gabi en Tias, vonden ze ook leuk.
Het eerste echte boekje dat ik schreef was er een voor De Ruiter’s Informatie: Zo word je acteur. Daarna begon het balletje te rollen. Het leukst om te schrijven vond ik de verhalen over Roos: Olifant in nood!, De kleine Chimpansee en Dief in de dierentuin.
Dief in de dierentuin ligt sinds kort in de boekwinkels. Illustratrice Els van Egeraat heeft er een kleurplaat bij gemaakt. Je vindt hem op de Kluitman-pagina op deze site.


 
                                                          

 

Bo Buijs met ezeltje

Voor het derde boek over Roos moest ik veel te weten komen over mini-ezels.
Leuk was dat!.