Wijzer

In de methode Wijzer! leer je veel over natuur en techniek, geschiedenis en aardrijkskunde.

Noordhoff is de uitgever. Voor natuur en techniek en geschiedenis schreef ik voorleesverhalen. Hou je van verhalen over vroeger of over natuur en techniek? Klik dan hieronder! Bij de verhalen horen ook kijkplaten waar je lekker bij weg kunt dromen. Voor Wijzer! geschiedenis schreef ik ook lessen. Dat was geweldig, want ik ben echt dol op geschiedenis. Als je klikt op ‘Lessen’ zie je een paar lessen die ik maakte over ontdekkingsreizen.

 

 

 

Er rijdt een kar door de straten van Lissabon. Achterop liggen zakken meel. Nuno zit op de bok. Samen met zijn vader brengt hij het meel naar de haven. Hun paardje Pedro trekt de kar. Nuno´s wangen gloeien van de opwinding. Dat heeft hij altijd als ze dit tochtje maken. Zo saai als het bij de molen is, zo veel is er te zien in de haven.

Vincent holt door de straten van Amsterdam. Hij is stiekem achter zijn vader aan naar buiten geglipt. Die wilde niet dat hij meeging, maar Vincent wil óók zien hoe de Duitse soldaten de stad binnentrekken. Nog maar vijf dagen geleden hebben ze Nederland aangevallen. Vincent werd er wakker van. Vliegtuigen vlogen ronkend over de stad en in de verte hoorde hij knallen.

‘Dit is het bovendek. Kom hier maar lekker zitten, ‘ zegt opa. Hij schuift een stoel voor Marwa tot vlakbij de reling. ‘Zo kan je het goed zien als de boot gaat varen.’ Marwa gaat zitten. Ze kijkt om zich heen. Wat gaan er veel mensen mee met deze rondvaart. Wil echt iedereen de haven zien?